FAQ

We hebben zoveel mogelijk vragen en antwoorden voor u verzameld.
Staat het antwoord op uw vraag er toch niet bij? Bel ons dan even op 020 222 3 222 of stuur ons een e-mail met uw vraag.

Over het Minoto video account

Wat kan ik precies met mijn video account?

Met uw package kunt u video's uploaden en transcoderen naar de meest gangbare online videoformaten om ze uiteindelijk te streamen in uw eigen videoplayer op uw website, mobiele apparaten, in sociale media of op Connected TV's.

Waarom zou ik gebruik maken van eigen videoplatform en niet gewoon een gratis videodienst gebruiken?

Omdat u de videoboodschap graag wil uitzenden in uw eigen 'branded' videoplayer. Omdat u niet zelf alle formaten wilt transcoderen die nodig zijn voor alle verschillende en steeds nieuwe apparaten. Omdat ons content delivery network (CDN) ervoor zorgt dat uw video's wereldwijd snel en in de hoogste kwaliteit streamen. Omdat u graag beter gevonden wilt worden in zoekmachines en omdat u meer verkeer wilt vanuit sociale media.

Voor wie is een Minoto video account interessant?

Voor organisaties die video in willen zetten voor marketing- of commerciële doeleinden. Het is vooral interessant voor webbureau’s met meerdere klanten, videoprofessionals, marketingafdelingen van grote bedrijven, mkb-bedrijven, bloggers, e-learning bedrijven, mediabedrijven en vooral voor online uitgevers.

Wat kost het eigenlijk?

Kijk op onze pagina over de prijzen

Wat verstaan jullie onder een 'videovertoning'?

een vertoning is het starten van een video, ongeacht de duur of de kwaliteit van een video. Zodra iemand de play-knop heeft ingedrukt van uw video rekenen wij één videovertoning.

Waarom is jullie prijsmodel gebaseerd op 'videovertoningen'?

Dit houdt het eenvoudig voor u - en voor ons. Dit voorkomt dat we lastige bandbreedteberekeningen moeten maken of ingewikkelde prijsstructuren moeten hanteren waardoor het voor u op voorhand onduidelijk is waar u qua kosten aan toe bent. Door het prijsmodel van videovertoningen weet u gelijk wat u krijgt en voor welke prijs. Mocht het aantal vertoningen niet genoeg blijken? Dan kunt u gewoon een hoeveel extra vertoningen bijkopen.

Waarom kunnen jullie zo'n scherpe prijs hanteren voor een video account?

In het prijsmodel van videovertoningen gaan wij ervan uit dat het gemiddeld gebruik van al onze klanten bij elkaar lager zal liggen dan de maximale hoeveelheid videovertoningen dat een afzonderlijk video account biedt. Dit gemiddeld lagere gebruik zorgt ervoor dat we een scherpe prijsstelling kunnen hanteren ook als iemand daadwerkelijk de maximale hoeveelheid nodig heeft.

Wat gebeurt er als ik over m'n maximale hoeveelheid videovertoningen of storage heen ga?

Als u extra storage nodig heeft, dan kunt u dit per units van 50Gb bijkopen. Mocht u over uw maandelijkse 100.000 vertoningen heen gaan, dan worden deze extra vertoningen in rekening gebracht volgens de prijsstaffel voor extra vertoningen. Deze extra vertoningen gaan naar mate u er meer gebruikt steeds minder kosten. Dat maakt Minoto Video heel interessant voor u, want bij de meeste videoprotals moet u voor oververbruik een nieuwe bundel aanschaffen.

Hoe kan ik een video account krijgen?

Neem contact op met onze video-experts en zij helpen u hiermee. In de meeste gevallen kunt u vandaag nog aan de slag met uw account

Krijg ik support als ik dat nodig heb?

Ja, ons doel is om u ten allen tijde te helpen. Waar u ook mee zit. Als het gaat om conceptuele of technische issues of als u advies nodig heeft bij het monitizen van uw videoconcept. Onze door de wol geverfde video-experts zijn tijdens werkdagen en kantooruren altijd bereikbaar. Heeft u een vraag, gewoon even bellen of mailen.

Wat gebeurt er als mijn test-account afloopt?

Als uw test-account afloopt wordt uw account inactief. U kunt dan nog wel inloggen op het dashboard maar uw video's zijn niet meer actief. We verwijderen uw test-account en uw video's echter pas na nog eens 30 dagen. Zo heeft u ruimschoots de tijd om uw test-account alsnog naar een betaald video account om te zetten mocht u dat willen, zonder dat uw accountgegevens hoeven te wijzigen.

Wat gebeurt er als ik mijn video account na een jaar niet verleng?

Als de 365 dagen afgelopen zijn wordt uw account inactief. U kunt dan nog wel inloggen op het dashboard maar uw video's zijn niet meer actief. We verwijderen uw account en uw video's echter pas na nog eens 30 dagen. Zo heeft u ruimschoots de tijd om uw video account te verlengen mocht u dat willen, zonder dat uw accountgegevens hoeven te wijzigen.

Blijven mijn videovertoningen die ik deze maand niet gebruikt heb houdbaar voor de volgende maand?

Ongebruikte vertoningen zijn niet houdbaar voor de volgende maand. Bij elke nieuwe maand start u weer met nieuwe batch van 100.000 vertoningen.

Over het platform

Wat is een CDN?

Een CDN is een 'content delivery network' oftwel een computernetwerk dat ervoor zorgt dat uw video's waar ze ook ter wereld worden opgevraagd snel en in de hoogste kwaliteit worden gestreamd. Ons CDN maakt gebruik van ISO-gecerificeerde datacenters in Europa en de Verenigde Staten.

Kan ik elk formaat video uploaden?

Ja, ons platform accepteert de meest gangbare videoformaten. Voor een optimale transcoding kunt het beste de volgende formaten gebruiken: MPEG, MOV, WMV, MP4, M4V, AVI, FLV en MKV.

Wat is mijn uploadlimiet?

Met uw video account heeft u 250 Gb aan diskspace op ons platform. Daarmee kunt u flink wat video's bij ons hosten. Mocht de diskspace niet genoeg blijken dan kunt eenvoudig 50 Gb extra storage bijkopen.

Werken mijn streams ook op mobiele apparaten, tablets en Connected TV's?

Jazeker. Kijkt u voor meer informatie hierover eens op de pagina features.

Is het moeilijk om het video management dashboard te gebruiken?

Het is niet moeilijk om het video management dashboard te gebruiken. Toch kan het zijn dat sommige termen of functionaliteiten u onbekend zijn. Zodra uw account is aangemaakt voorzien wij u van een heldere Quick Start Guide. Hierin helpen we u stapsgewijs de functionaliteiten van Minoto Video te ontdekken. Tevens hebben we een verklarende begrippenlijst opgenomen.

Kan ik de bronvideobestanden ook bij jullie neerzetten?

Ja, dat kan. Maar hou er wel rekening mee dat dit al snel ten koste gaat van je beschikbare storage. Op het moment dat wij de file geconverteerd hebben is het misschien een goed idee het bronbestand gewoon lokaal op te slaan.

In hoeverre kan ik de videoplayer aanpassen?

U kunt de videoplayer aanpassen in formaat en in kleuren. Ook kunt de 'behaviours' van de player aanpassen en uw eigen Google Analytics code toevoegen. Hoe dit werkt kunt u vinden in de Quick Start Guide die u krijgt toegestuurd bij het aanmaken van een account.

Kan ik mijn eigen logo aan de player toevoegen?

Ja, dat kan. Op dit moment doen we dat door een verwijzing op te nemen naar een logobestand. Hoe dit precies werkt kunt u vinden in de Quick Start Guide die u krijgt toegestuurd bij het aanmaken van een account.

Kan ik mijn video's ook gebruiken in YouTube?

Ja dit kan. Sterker nog, u kunt dit vanuit het Minoto Video platform regelen. U koppelt uw YouTube account en met één druk op de knop plaat u uw video door naar YouTube. Hoe dit werkt kunt u vinden in de Quick Start Guide die u krijgt toegestuurd bij het aanmaken van een account.

Hoe kan ik mijn video's delen in sociale media?

Deze functie zit standaard in onze videoplayer. Door de share-button rechtsbovenin de player verschijnen de share-functies van respectievelijk Delicious, Digg, Facebook, LinkedIn, MySpace, Reddit, Tumblr en Twitter. Let wel, u kunt in elk social media kanaal zelf de weergave van uw video bepalen door de OpenGraph tags in uw site op te nemen. Hoe dit werkt kunt u vinden in de Quick Start Guide die u krijgt toegestuurd bij het aanmaken van een account.

Kan ik meerdere video's tegelijk uploaden?

Ja, dat kan. Door gebruik maken van onze unieke feature 'FTP-upload' kunt u zoveel video's als u wilt tegelijk uploaden. Uiteraard moet dit wel binnen uw storagelimiet passen.

Is er een limiet aan de bestandsgrootte per video?

Er is geen maximale bestandsgrootte die we hanteren. We adviseren u echter wel om de bestanden onder de 1Gb te houden voor snelle doorlooptijden van transcoding en in verband met uw storagelimiet.

Moet ik mijn videobestanden eerst comprimeren voordat ik ze upload?

Het is niet persé nodig, maar compressie zogt voor lagere bestandsgrootte. Wij adviseren u uw video's dus eerst te comprimeren alvorens u ze upload. Daardoor duurt het minder lang dat uw video's worden geüpload en getranscodeerd. Daarnaast houdt u meer schijfruimte over voor nog meer video's.

Mag ik video's waarvan ik de rechten niet heb uploaden?

Het is geen goed idee om video's van anderen zelf te gaan streamen als u niet de eigenaar bent van de auteursrechten. Het mag ook niet volgens ons Algemene Voorwaarden. Mocht dit toch gebeuren en wij krijgen een 'legal notice' dan zullen wij de desbetreffende video inactief maken en de 'notice' aan u doorgeven. Mocht het zo zijn dat u bemerkt dat iemand uw video's streamt vanuit het Minoto Video platform dan kunt u hierover een mail sturen naar [email protected].

Kan ik advertenties vertonen in mijn video's?

Ja, dat kan. Onze videoplayers zijn VAST Compliant. Hiermee kunnen we elke soort advertentie vanuit elk advertentiekanaal dat met deze norm werkt per direct tonen in uw videoplayers. Qua advertentievormen en -mogelijkheden kan heel veel. Mocht u advertenties willen, neem hiervoor dan eens contact op met één van onze video-experts. Zij kunnen u hier perfect in adviseren of in contact brengen met diverse advertentiekanalen.

Hebben jullie API’s?

Ja. Sterker nog, we hebben 3 API’s. Een management API, een content protection API en een account management API. Met deze 3 API’s kunt u in zeer korte tijd het volledige Minoto Video platform integreren in uw bestaande systemen of applicaties. De API’s zijn voorzien van adequate documentatie en ons development team kan u ten alle tijden bijstaan bij de integratie. Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van de API’s, neemt u dan contact op met onze video-experts.


Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel ons dan even op 020 222 3 222 of stuur ons een e-mail met uw vraag en wij beantwoorden die per ommegaande.