FEATURES

Minoto Video is een krachtig en modulair videoplatform waarmee u binnen enkele minuten al aan de slag kunt, maar tevens zeer geavanceerde videoprojecten kunt opzetten.

all_devices_minoto.jpg

Het videoplatform van Minoto Video biedt u een complete oplossing voor video hosting en streaming voor een hele aantrekkelijke prijs.

Upload en encoding

U kunt eenvoudig maar effectief via het dashboard uw video’s uploaden. Heeft u meer video’s of een video van enkele gigabytes dan is uploaden via het meegeleverde FTP account ideaal. Ook kunt u het uploadproces automatiseren door gebruik te maken van de upload functies in de API. Als laatste kunt u nog video’s opnemen via een RTMP verbinding. Dit is handig als u uw gebruikers een videoboodschap wilt laten inspreken.

Als uw video klaar is met uploaden, dan zal deze automatisch door het platform worden omgezet naar de verschillende formaten uit het transcoding profiel zodat de video goed afspeelt in de browser, mobiele telefoons en tablets.

Video’s beheren, zoeken en bewerken

Onze krachtige zoekmachine vindt uw video binnen een oogwenk, ook al heeft u tienduizenden video’s in uw collectie.  U kunt uw zoekresultaten nog verder verfijnen of sorteren op datum, titel, lengte en grootte.

Als u een video aanklikt opent er een zogenaamde overlay met hierin een aantal tabbladen. In het eerste tabblad ziet u de metadata van de video. U kunt deze aanpassen naar uw eigen inzicht. Per video genereren wij alvast 10 screenshots, maar u kunt ook een afbeelding naar keuze aan de video koppelen zodat deze wordt getoond als de player is ingeladen maar de video nog niet is afgespeeld.

Bekijk wat de status is van de transcodings van de video. Na uploadt zetten wij automatisch de video om naar de formaten opgegeven in het transcoding profiel. Echter kunt u per video getranscodeerde versies verwijderen of toevoegen.

Als u wilt dat uw video ook verschijnt in uw YouTube kanaal dan kunt u met de transloading functie met 1 druk op de knop de video vanuit uw Minoto Video account doorplaatsen en ook dit belangrijke kanaal benutten om uw doelgroep te bereiken.

Slimme embed code

Selecteer uw gewenste player, stel de afmetingen in, en kopieer de embed code en plak deze in uw site. Met de slimme iframe embedcode werkt de video op alle browsers, mobiele telefoons, tablet PC’s etcetera. Wij kiezen voor u of de gebruiker een Flash of HTML5 videoplayer moet krijgen, uiteraard in de look en feel zoals u deze heeft ingesteld.

Wilt u toch een Flash embed code, dan kunt u deze ook selecteren.

Tevens bieden wij ondersteuning voor embedding in beveiligde pagina’s die onder https draaien. Zowel de Flash embed als de iframe embed zijn onder https te gebruiken.

U kunt ook direct uw videostreams aanroepen, zonder hierbij gebruik te maken van de Minoto Video players. Dit is handig in mobiele apps of als u een eigen videoplayer heeft ontwikkeld. Met ons platform krijgt u toegang tot alle beschikbare versies van de video. Ook de directe URLs zijn load balanced, wat betekendt dat ons intelligente CDN op basis van geografische locatie van de gebruiker of beschikbaarheid van de video in ons netwerk de meest gunstige server kiest om een snelle start van de stream te garanderen.

Prachtige intelligente videoplayers

Creeer onbeperkt videoplayers elk met hun eigen kleuren en instellingen. Alle kleuren van de player kunnen worden aangepast, en u kunt een logo toevoegen en deze linken. Zo kunt u desgewenst een andere player definieren voor de verschillende gedeeltes van uw website.

Configureerbare elementen per videoplayer:

 • Kleuren
 • Logo
 • Automatisch starten video
 • Delen op sociale netwerken
 • Gerelateerde items
 • Beperk functies
 • Ondersteunde kwaliteiten
 • Google Analytics ID

Video statistieken

Onze video statistieken geven u inzicht in de prestaties van uw video content, en de interactie met uw bezoeker. U kunt per dag zien hoeveel video’s er zijn bekeken en hoe groot uw publiek is geweest en vanuit welke landen en op welke domeinen deze worden bekeken.

Per video zien hoevaak deze is bekeken, door hoeveel unieke mensen deze video hebben bekeken, en het kijkgedrag van deze viewers.

 • Views: Hoe vaak is de video bekeken
 • Viewers: Hoeveel mensen hebben de video bekeken
 • Focus tracker: Toont het kijkgedrag van de kijkers met betrekking tot deze video. Waar stopt men met kijken, of in welke stukken in de video is men bovengemiddeld geinteresseerd.
 • Op welke domeinen worden uw video’s bekeken
 • In welke landen wordt uw videocontent bekeken

Sociale Media

Met het Minoto Video platform kunt u sociale netwerken maximaal inzetten om uw boodschap onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen te krijgen, ervoor te zorgen dat u meer bezoekers krijgt naar uw website, en bezoekers langer op uw website blijven.

Platform onafhankelijke embeds

Zoals u waarschijnlijk aan uw websitestatistieken kunt zien neemt mobiel gebruik van uw website in rap tempo toe. Sommige sites hebben tegenwoordig meer mobiele bezoekers dan dat er via de desktop of laptop wordt gesurft. Met Minoto Video zorgen wij ervoor dat uw video’s op zoveel mogelijk configuraties optimaal werken.

Na het uploaden van uw video zal onze transcoding cloud deze automatisch gaan omzetten (transcoderen) naar de juiste specificaties voor optimale beleving in de browser, mobiele telefoons, tablet pc’s, sociale media en zelfs connected TV’s.

Met onze iframe embed presenteren wij uw video in een videoplayer in uw huisstijl, ongeacht het type device waarmee uw bezoeker uw website bezoekt.

Video advertising

Met Minoto Video haalt u maximaal rendement uit uw videovertoningen door video advertenties te tonen. De belangrijkste advertentienetwerken zijn al geintegreerd in de videoplayers zodat u binnen enkele dagen uw eerste pre- mid- en postroll campagnes kunt draaien en inkomsten genereert. Elke VAST compliant advertentietag kan door ons worden ingesteld.

Pay-per-view betalingen

Minoto Video werkt samen met de meest geavanceerde partijen voor het afhandelen van micro payments voor uw video content. Of het nu gaat om een ideal betaling via ABN AMRO, of er een klein bedrag moet worden betaald via een Russische bank. In totaal ondersteunt onze technologie meer dan 800 banken.

Omdat onze partners eerder naam en faam hebben gemaakt in de wereldwijde afhandeling van microbetalingen voor games zoals Farmville, wordt deze kennis nu toegepast voor toegang tot betaalde videocontent.
Neem contact op voor meer informatie.

Management API

Met deze API kunt u vrijwel alles wat u ook met het Minoto Video beheer dashboard kunt. Deze API wordt voornamelijk gebruikt om het uploaden, beheren, selecteren en distribueren van video’s te automatiseren.

Content Protection API

Hiermee kunt u toegang tot uw video’s reguleren. Dit werkt op drie niveau’s: Account niveau, Video player niveau, en video niveau. Oftewel, al uw video’s, video’s in een bepaalde videoplayer, of per video. U kunt toegang toestaan of blokkeren op basis van het land van de bezoeker of het domein waar de video is geplaatst.

Ook is het mogelijk toegang te bieden op basis van Acces Token. Hiermee kunt u op applicatieniveau een code genereren op basis van de criteria waaraan de bezoeker moet voldoen.
Wilt u meer informatie ontvangen over deze API, neem dan contact met ons op. Onze video platform experts kunnen u dan tot in detail uitleggen hoe u uw video content kunt beschermen met de content protection API.

Account management API

Met deze API kunt u nieuwe Minoto Video accounts aanmaken en beheren. Deze API wordt gebruikt door grote uitgevers die meerdere titels uitgeven. Hierdoor hebben de mogelijkheid om ook inzicht in de verbruiksgegevens, en het aanmaken van nieuwe Minoto Video accounts te automatiseren.

Platform Features

 • Video management dashboard
 • Batch uploading
 • Automatic Transcoding - HD streams voor desktop
  - HTML5 optimale streams
  - iOS optimale streams
  - FLV
 • Aanpasbare video player
  - voeg watermark logo toe
  - verander kleuren & transparantie
  - bepaal behaviours
  - viral sharing opties
  - Facebook embeddable
 • Youtube synchronisatie / transloading
 • Facebook video publishing
 • Analytics & Rapportage
 • Publisher API
 • Reseller API
 • Content protection API
 • Priority support
 • Priority transcoding
 • Advertentiemogelijkheden
  (Premium networks + en VAST / VPAID compliant ad source)
 • Aangepaste transcoding