Over Ons

Bedankt voor uw interesse in Minoto Video. Wij stellen graag ons team aan u voor en hoe we ons platform zijn begonnen. 

Minoto Video is opgericht in 2008 in het pittoreske Rotterdam. Oorspronkelijk als initiatief van een aantal fanatieke gamers in samenwerking met tech-investeerder Lunatech Ventures om een aantal grote internationale gaming video portals te voorzien van een user-generated videoplatform.

Met klanten van het eerste uur als Warcraftmovies.com en Wipido.com ontwikkelde het initiatief zich tot een volwaardig videoplatform met een eigen CDN waarmee maandelijks bijna een petabyte aan HD video wordt gestreamd in meer dan 30 landen. Aangezien in de eerste jaren vooral het zwaartepunt lag op advertentie-inkomsten van gaming video's is er veel kennis opgedaan in het monitizen van video. Daarnaast zijn er in al die landen ook nog eens persoonlijk contacten bij de belangrijkste advertentiekanalen gelegd.
 
In de laatste vier jaar is Minoto Video continu bezig geweest met het verbeteren van het platform. De focus lag op het steeds verder optimaliseren van de kwaliteit van video, snellere en betere performance, uitbreiding van het CDN, verbeteren van de resultaatsinzichten, en het leveren van video voor elk scherm of apparaat. Met een kritische klantengroep in de gaming community ligt de nadruk vooral op de kwaliteit en robuustheid van ons platform.
 
about_minoto.jpg
 
Inmiddels is het Minoto Video’s ambitie om met een high-end videoplatform internationaal duurzaam samen te werken met interessante en vooruitstrevende organisaties. Met een team dat veel ervaring heeft in media, online marketing, advertising en enterprise technologies houden we ons graag bezig met bijzondere videoprojecten waarvoor net dat beetje meer nodig is. Door conceptueel mee te denken, technisch mee te denken, te adviseren hoe u uw videoconcept kunt monitizen, of door technisch te assisteren. Wat er ook voor nodig is, want uw succes is ons succes.