Quick Start Guide

Aan de slag met uw video account? Met onze Quick Start Guide helpen we u graag op weg!

Video content uploaden

U kunt op verschillende manieren uw video content uploaden naar uw Minoto Video account.

Uploaden via het Minoto Video dashboard
Via het dashboard kunt u bestanden tot 700 MB uploaden. Klik op ‘Upload new video’ in het menu, selecteed het video bestand dat u wilt uploaden, geef de titel op, en eventueel de beschrijving, tags (kernwoorden), en de canonical URL.

Uploaden via FTP
Wilt u video’s groter dan 700 MB uploaden of heeft u meerdere video’s die u in één keer wilt uploaden, dan kan dit het beste met een FTP programma. U vindt uw FTP inloggegevens op http://my.minotovideo.com/main/configuration/ftpuploads. Log in met uw FTP gebruikersnaam en wachtwoord. Let op, deze verschillen van uw standaard Minoto Video gebruikersnaam en wachtwoord.

Tip: Als u met uw FTP gegevens inlogt, dan ziet u geen bestanden staan, ook al heeft u eerder video content geupload. Dit hoort zo. Nadat uw bestanden zijn geupload worden ze verwerkt en zullen ze verdwijnen uit het overzicht.

Uploaden via de Minoto Video API
U kunt het Minoto Video platform opnemen in uw software omgeving om video content automatisch te publiceren en beheren. Voor het gebruik van de API kunt u de API handleiding raadplegen.

Videoplayers

Bij het aanmaken van uw account stellen wij standaard twee videoplayers in voor weergave in normaal- en breedbeeld. U kunt deze naar eigen inzicht aanpassen, verwijderen of nieuwe players aanmaken.

U vindt uw video player management onder Settings > Players. Hier ziet u een overzicht van de bestaande videoplayers in uw account, en kunt u ook een nieuwe player aanmaken en deze een naam en een beschrijving geven.

Kleuren
QSG-player_colors.png
U kunt de kleuren van de player invoeren door de hexadecimale kleurcodes in te voeren, of een gewenste kleur te kiezen uit de color ‘picker’. Tevens kunt u de transparantie van de controle elementen aangeven door een waarde tussen de 0 en 100 aangeven.

QSG-color_picker.jpg

Foreground color: Weergegeven in groen

Highlight color: Weergegeven in rood.

Border color: Weergegeven in wit

Controls Background color: Weergegeven in lichtblauw

Controls Background alpha: De mate van transparantie van de achtergrond kleur van de controle elementen

Player background color: Achtergrondkleur van de player. Dit ziet u als de player net start, of wanneer uw video een ander formaat heeft dan de videoplayer

Logo

QSG-gc.png
U kunt een logo aan uw player toevoegen en deze positioneren in één van de hoeken van de videoplayer. Geef de link op naar het logo, en plaats een crossdomain.xml bestand in de webroot van het domein waarop u de afbeelding heeft opgeslagen zodat het bereikbaar is onder www.uwdomein.nl/crossdomain.xml.

Gerelateerde video’s
QSG-related.png
Biedt de gebruiker relevante ‘follow up’ content als de video is afgelopen door gerelateerde video’s aan te bieden. U heeft zelf alle vrijheid om te bepalen welke items u wilt tonen. De items linken naar locatie van uw keuze maximaal kan profiteren van nieuw verkeer uit sociale media en andere locaties waar uw video wordt gedeeld en bekeken.

Als uw video player op Facebook wordt geplaatst, dan is het van belang dat de gerelateerde items in een nieuw venster worden geopend. Dit kunt u aangeven in de configuratie.

Het is gebaseerd op drie parameters:

Thumbnail: De afbeelding die wordt getoond

Titel: De titel die wordt getoond

URL: De pagina waar de bezoeker naartoe word gestuurd als deze op het item klikt.

U linkt dus naar de pagina waar de content te zien is. Dit houdt in dat u niet alleen video’s kunt opgeven, maar bijvoorbeeld ook ‘Volg ons op twitter’ of een andere actie als ‘Vraag offerte aan’.

In de documentatie vind u een voorbeeld van een Recommendations XML document. Ook hier geldt dat het domein waar de XML file met aanbevelingen is opgeslagen een crossdomain.xml bestand moet bevatten welke de player toestemming geeft om bestanden op te vragen.

Google Analytics
U kunt uw Google Analytics ID toevoegen aan de player, zodat de interacties met de videoplayer ook naar uw Google Analytics account worden gecommuniceerd. U vindt uw ID in de Google Analytics account overzicht, of in de tracking code op uw website. Bijvoorbeeld: “UA-1248670-8”. Kopieer en plak deze in uw player profiel.

Player controls
Met de player controls kunt u het gedrag van de video player instellen.

Autostart: Vink dit veld aan als u wilt dat video’s in deze player automatisch starten met spelen.

Sharing layer: Als deze is aangevinkt kunnen uw gebruikers vanuit de videoplayer de link naar de video delen op verschillende sociale netwerken. Als u bij de Canonical URL een link heeft opgegeven dan zal de video player deze link delen. Indien dit niet het geval is, dan deelt de video player de link waar de video op dat moment ge-embed is. Zorg dus dat u altijd een Canonical URL opgeeft.

Show Controls: Als u een kleine videoplayer op uw site wilt tonen, of wanneer u de player zo minimalistisch mogelijk wilt hebben kunt u dit vakje uitvinken. De player zal dan alleen een play knop.

Show all available qualities: U kunt per videoplayer opgeven welke kwaliteiten ondersteund worden. Indien u deze instellingen aanpast is het belangrijk dat u zorgt dat de video’s ook deze transcoding kwaliteit bevatten.

Video statistieken
QSG-statistics.png

Onze video statistieken geven u inzicht in de prestaties van uw video content, en de interactie met uw bezoeker. U kunt per dag zien hoeveel video’s er zijn bekeken en hoe groot uw publiek is geweest en vanuit welke landen en op welke domeinen deze worden bekeken.

De “overall” tabel toont de cumulatieve video views en het aantal toegevoegde video’s over tijd.

Video’s beheren

Onder de knop Video’s kunt u uw video collectie beheren. U ziet een overzicht van uw video’s, en kunt hierin zoeken door een zoekwoord op te geven. Het platform laat dan alle video’s zien waar dit woord in de ID, titel, beschrijving of tags voorkomt.

Video details

QSG-thumbnails.png

Als u een video aanklikt opent er een zogenaamde overlay met hierin een aantal tabbladen. In het eerste tabblad ziet u de metadata van de video. U kunt deze aanpassen naar uw eigen inzicht.

Title: De titel van de video

Tags: De kernwoorden van de video

Description: De beschrijving van de video

Canonical URL: De link naar de belangrijkste webpagina waar de video ingesloten is. Bijvoorbeeld: http://www.mijndomein.nl/bedrijfsfilm.html

Published: Geeft aan of de video is gepubliceerd. Als u deze op ‘no’ zet, dan zal de video player aangeven dat de video niet bekeken kan worden. Ook kunt u aangeven dat de video tussen een bepaalde datum beschikbaar is.

Key: U kunt in plaats van de video ID welke door het platform wordt gegenereerd ook een Key opgeven in uw embedcode. Bijvoorbeeld bedrijfsvideo2012. Hiermee worden uw embedcodes beter leesbaar. Ook kunt u de key meerdere malen gebruiken in het platform. Stel dat u een nieuwe video upload, en hier een key aan toekent die al in gebruik is, dan zal het platform de laatste geüpload video afspelen in de player.

Screenshot
Per video worden er 10 screenshots gegenereerd. U kunt op dit tabblad kiezen welke van de gegenereerde screenshots u wilt gebruiken in de videoplayer als deze nog niet afspeelt.

Preview
Op dit tabblad kunt u de video bekijken. De video wordt getoond in de standaard Minoto Video player. Dit is niet de player die u op uw website gebruikt.

Transcodings

QSG-qualities.png

Een overzicht van de reeds gegenereerde formaten van uw video. Een transcoding is versie van uw video maar in een andere codec, bijvoorbeeld om te kunnen afspelen op een mobiele telefoon. U ziet hier de status van uw video en de mogelijkheid om transcodings te verwijderen of aan te maken.

In the transcoding queue: Het bestand wacht tot er plaats is op de server om te worden omgezet naar het nieuwe formaat.

Currently being transcoded: Het bestand wordt momenteel omgezet.

Transcoding failed: Het is niet mogelijk gebleken het bestand om te zetten naar de gewenste formaten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het bestand kan te groot zijn, of misschien is er iets misgegaan met het encoderen. U kunt altijd proberen het bestand nogmaals te uploaden, of neem contact op met support.

Completed: Het bestand is succesvol getranscodeerd en beschikbaar.

Mocht u tegen het opslaglimiet van uw account zitten, dan kunt u via dit tabblad ook overbodige transcoding settings weghalen, of het origineel van de video verwijderen.

Transloading
Uploadt uw video met één druk op de knop naar uw YouTube kanaal. Indien uw account nog niet is gekoppeld zal er eerst worden gevraagd om toestemming. Geef of om wat voor soort video het gaat, bijvoorbeeld muziek, animatie, of kunst etcetera.

Spread
Op deze pagina vindt u de embedcodes en directe links die u nodig heeft om de video te publiceren. U kunt kiezen uit een aantal verschillende manieren om uw content te ontsluiten.

Stap 1: Kies het gewenste player profiel, of creeer een nieuwe video player om deze video in te tonen.

Stap 2: Kies het type embed code:

Object Embed: Een embed code om alleen de Flash player mee te embedden. Deze werkt niet op bijvoorbeeld de iPhone.

Object Embed Secure: De https versie van bovenstaande embed code zodat u de video kunt embedden

iFrame: De makkelijkste manier van embedden. Het platform kijkt welk type browser de video opvraagt, en zorgt dat de juiste kwaliteit wordt geselecteerd. Bijvoorbeeld de iPhone versie als de gebruiker een iPhone heeft.

iFrame secure: De https versie zodat deze embed geen waarschuwing genereert als de video in een beveiligde webpagina wordt bekeken.

Direct access URL’s: Wilt u de video direct aanroepen bijvoorbeeld in een andere videoplayer, of in een software applicatie, dan gebruikt u deze links.

Statistics
Bekijk over tijd hoevaak uw video is bekeken en door hoeveel mensen en hoe betrokken de kijker is. De attention graph geeft inzicht in de betrokkenheid van de kijker, en waar in de video de aandacht verslapt of mensen afhaken.

Account instellingen

Onder ‘Settings’ kunt u de installingen van uw account beheren en aanpassen.

Email instellingen
Stel in wanneer u een mailtje wilt ontvangen van het platform, bijvoorbeeld als een video succesvol is getranscodeerd.

Players
Het aanmaken en beheren van videoplayers. Zie hoofdstuk ‘Videoplayers’ voor een uitgebreide uitleg over het aanmaken van videoplayers.

Transcoding
Hierin kunt u aangeven welke video kwaliteiten er standaard worden gegenereerd op het moment dat u een video heeft geupload naar uw account. Hoe meer kwaliteiten u standaard aanvinkt, hoe langer het zal duren voordat de video beschikbaar is na uploaden.

Transloading
Koppel uw account aan uw YouTube kanaal en stel in of de video’s direct na upload automatisch naar YouTube moeten worden gestuurd, of dat u dit per video instelt.

API

U kunt het Minoto Video platform opnemen in uw software architectuur. Er zijn gebruikers die bijvoorbeeld een User Generated Content website hebben gebouwd waarbij bezoekers van de site zelf filmpjes kunnen uploaden. Een ander voorbeeld is het integreren van het video platform in een content management systeem zoals Drupal. Het video publicatieproces vindt dan plaats in een andere omgeving dan het Minoto Video dashboard.

Lees voor gebruik van de API goed de documentatie door op http://my.minotovideo.com/main/documentation/main/home.html Voor ondersteuning bij gebruik van de API dient u een aparte support licentie af te nemen. Indien u niet over deze licentie beschikt, neem dan contact op met sales.

Callbacks
In de callbacks kunt u links opgeven die worden aangeroepen voor het doorgeven van belangrijke events naar uw website. Zo weet uw site wanneer een video klaar is voor publicatie en deze op de site mag verschijnen.

Kijk voor een overzicht van de beschikbare callbacks en hun werkwijze in de documentatie op http://my.minotovideo.com/documentation/api/callbacks.html

Credentials
De gegevens die uw applicatie nodig heeft om contact te maken met uw video platform account.

FTP Uploads
Hier vind u de inloggegevens die toegang geven tot uw FTP account waarmee u ook content naar het video platform kunt uploaden. Dit is uitermate handig wanneer u video’s groter dan 700 mb wilt uploaden, of wanneer u meerdere video’s tegelijkertijd in het platform wilt plaatsen. Zie ook ‘Uploaden via FTP’.